• Selecció de recursos per a l'aprenentatge d'idiomes

ShareThis



WEBS
      

Google Traductor

Servei de Google de traducció automàtica de text, veu, imatges o vídeos en temps real a més de 100 idiomes. Permet treballar sense connexió.
  



WordReference.com


Web que aplega un munt de diccionaris bilingües en línia: anglès-espanyol, anglès-francès, espanyol-francès, anglès-rus, espanyol-alemany, àrab-anglès... També conté un diccionari de definicions del català. Els mots es poden escoltar en àudio, per saber-ne la pronúncia. 






A Guide to Languages

Recull de guies de la BBC sobre llengües de tot el món: àrab, francès, grec, italià, japonès, suahili, urdú, xinès... Cada guia inclou informació sobre la llengua i l’alfabet corresponents, a més d’un vocabulari bàsic de mots i frases essencials. 





Edu365.cat: Acollida

Pàgina del portal del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, Edu365, amb accés a quatre diccionaris il·lustrats i sonors: català-xinès, català-urdú, català-àrab i català-amazic.







Moscas de colores  

Diccionari multilingüe de termes gais i lèsbics.








APLICACIONS



Plataforma d’aprenentatge d’idiomes gratuïta, per nivells. Per als parlants d’espanyol, s’hi ofereixen cursos d’anglès, alemany, català, francès, italià, portuguès, rus i suec. Disponible, també, en format web. 



100 lliçons per a aprendre 50 idiomes diferents. Aplicació disponible a Google Play i App Store, i també en format web. 





Babbel  

Plataforma d'aprenentatge d'idiomes disponible en mòbils (Android i iOS)  i a la web. 60.000 lliçons en 14 llengües diferents. Cursos de pagament.






Comunitat virtual per aprendre idiomes. Ofereix la possibilitat d'accedir a materials addicionals amb un compte prèmium. També s'hi pot accedir via web.







Biblioteca de la UPF 
Cercadors i directoris temàtics de Traducció i Filologia. Molt útil i molt exhaustiu.  




Bloc de lletres 
Bloc realitzat per el CRAI de la Biblioteca de Lletres de la Universitat de Barcelona. Amb una bona selecció de recursos per a l’autoaprenentatge de català, francès i anglès.



Conjuguemos 
Jocs per practicar amb verbs i vocabulari de francès, alemany, castellà, portuguès i llatí.



Easy Language 
Pàgina de YouTube que, mitjançant entrevistes reals al carrer, dóna suport a l'aprenentatge d'idiomes i al coneixement de diverses cultures.



És a dir Pàgina de recursos lingüístics realitzada per Televisió de Catalunya i Catalunya Ràdio. La pàgina d'enllaços inclou Filmoteca.



Fluent in 3 month
Consells d'aprenentatge d'idiomes de Benny "el poliglota irlandès".




Lang-8 
Xarxa social d'intercanvi d'idiomes. Abasta 90 idiomes.




Portal de traducció multilingüe. Amb diccionaris, conjugadors (incloent-hi llatí i grec modern)  i més recursos de diverses llengües.





One look dictionaries Catàleg de diccionaris generals i per matèries en diferents idiomes.
 

Onlinenewspapers

Cercador de diaris digitals de tot el món. Imprescindible. 
Traducció automàtica en codi obert entre els idiomes de l’Estat.



 
Paralink Traducció gratuïta en línia cap i des de l’anglès, francès, alemany, italià, rus i espanyol. Teclat virtual multilingüe. Verificador ortogràfic.



Aquesta web conté una biblioteca de fonètica, animada amb FLASH, dels sons de l’anglès, espanyol i alemany. També disponible com a App per Android, IPhone/Ipad.




Radio Lingua Network Cursos en 15 idiomes, i possibilitat de descarregar podcasts.



    
The Universe of Memory
Web amb molts recursos per potenciar la memòria i l'aprenentatge d'idiomes. Disposa d'una base de dades de recursos per a l'aprenentatge d'idiomes excepcional!










Etiquetas:

3 comentarios:

7 d’octubre del 2011, a les 19:44
Permalink this comment

ha dit...

Enhorabon@ a tot l'equip de la biblioteca!
Sens dubte tots aquests recursos són de gran ajuda en un món on cada vegada és més important conèixer i dominar vàries llengües.

Felicitats a tot@s!!

Cristina

10 d’octubre del 2011, a les 9:49
Permalink this comment

ha dit...

Enhorabuena a todo el equipo por el trabajo de selección y valoración de estos recursos de gran utilidad, aunque sin duda de mayor interés para el entorno catalán.
Carmela Pérez_ Montes.

Biblioteca Tomás Navarro Tomás (CCHS. CSIC) Madrid
http://biblioteca.cchs.csic.es/

10 d’octubre del 2011, a les 19:28
Permalink this comment

ha dit...

Moltíssimes gràcies Cristina, y muchísimas gracias Carmela!

e-Biblio